stivnakketHvor mange gange har du fået det at vide i dit liv? De fleste tror at de skal rette sig op med vold og magt, men fysisk hårdhed er ikke det vi har brug for. Det gør os stive og ubøjelige, også i overført betydning. Det vi har brug for er at rette os op indefra, med smidighed. På kinesisk siger man “Bu ding, bu diu”. Det kan nogenlunde oversættes med “ikke fast, ikke løst”. Det handler egentlig om at være tilstede, være nærværende i sin krop.

 

En simpel måde at rette sig op er at forestille sig at der sidder en lille krog i toppen af ens hoved. Fra den går der en fin tråd lige op, og der sidder noget i den anden ende af tråden der trækker blidt op. Det eneste du så skal gøre er at følge med det lille, blide træk, uden at skubbe opad.

 

De fleste af os har glemt den naturlige smidighed vi havde som helt små, og det kræver meget arbejde at få den igen, for de fleste af os er det faktisk ikke muligt, men! Noget af den kan vi få igen ved at arbejde med os selv, om det så hedder yoga, ManuVision, Tai Ji eller noget helt fjerde.