Under din graviditet er det en god ide at få ManuVision behandlinger eller massage. Det hjælper kroppen til at slappe af, og da meget af mine behandlinger foregår mens man ligger på ryggen, er det ikke så nødvendigt med en “gravid massage briks”. Jeg kan sagtens komme til at “massere” hvor jeg skal på ryg oa. alligevel.

En af de ting der sker når en kvinde er gravid er at benene hæver op. Det gør de især fordi maven begynder at blokere lymfens fri strømning i kroppen, specielt fra hoften hvor maven klemmer ned på de store lymfeanlæg i hoften. Når du får en behandling eller massage er en af de ting jeg har i fokus at få løsnet op omkring skuldre og hofter hvor meget af lymfeapparatet sidder.

Bækkenløsning:

En af de ting der sker når graviditeten nærmer sig sit slutstadiet er at kroppen frigør stoffet “relaxin” der får sener og vedhæftninger i kroppen til at løsne sig. Det sker for at der kan blive plads til barnets passage gennem hoften. Problemet er 1. der kan frigives for meget af stoffet, 2. pga. stress er de fleste menneskers muskler mere spændte end nødvendigt. Det spænd bliver normalt holdt tilbage og fordelt gennem vedhæftningerne, senerne og knogler. Når senerne bliver løsnet, kan musklerne trække hoften fra hinanden. Det er det der er bækkenløsning. Derfor er det rigtig vigtigt at gå ind at arbejde med at få kroppen og de underliggende signaler der gør at musklerne trækker sig sammen, til at give slip. Derfor er det bedst at få behandlinger og massage i perioden inden relaxinet begynder at virke, men selvom der allerede er en bækkenløsning i gang, kan det være en stor aflastning at få en ManuVision Behandling. For at modvirke bækkenløsning, er det derfor en god ide allerede inden du bliver gravid at begynde med både behandling og træning. Gerne ManuVision Træning, men det kan også være yoga, TRE eller andet træning der får kroppen til at slippe spændinger.

 

p.s. Jeg sætter massage i anførselstegn da det ManuVision Behandling har mange massage elementer i sig, men er væsentligt mere end bare massage. Det handler om at give dig, som klient, redskaber til selv at kunne arbejde med og mærke de ting der holder dig tilbage, både i krop og hoved, og ikke så meget at jeg som “massør” går ind og tryller dig hel og rask, det kan dog sagtens være en heldig “bivirkning”.